Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szabad-e a fatányért mikróba tenni?

Szabad-e a fatányért mikróba tenni?
Ha a fatányérral vagy egyéb fatermékkel kapcsolatban ez a kérdés már benned is felvetődött, akkor erre a válaszunk igen rövid és az, hogy inkább ne!

Hogy miért?

A fatermékeket, így a fatányért eleve ápolnunk kell héba-hóba illetve a használat gyakoriságától függően
nem árt leolajozni két okból kifolyólag. Az egyik, hogy lezárja a rostokat, hogy kevesebb nedvesség jusson be 
a fa rétegeibe ezáltal tartósabb lesz a fatányérunk, fatálalónk, vágódeszkánk, a másik ok pedig pont a kiszáradás ellen
védi a fát. Ha kiszárad a fa akkor nagyon nagy rá az esély, hogy elreped és így tönkremegy a termék. 

Ha a fatányérunkat betesszük a mikróba, mert az előző napi grillezésnél pont rajta maradt még némi étel, vagy csak
szimplán abba szeretnénk melegíteni, akár levest, főzeléket, bébi ételt ne tegyük, mert a meleg hatására amit a 
mikrohullámú sütőben kap kiszárítjuk a fát és a gyünyürű fatányérunk tönkremegy.

Inkább melegítsünk erre a célra sokkal inkább megfelelő edényekbe, tárolókba és csak a kitálalásnál kerüljenek 
elő azok a gyünyürű fatányérok, fatálalók.

Hol ne tároljuk még a fatányért? 

Ugyanez a helyzet ha hűtőről van szó. Itt különösen arra, a helyzetre gondolunk, amikor például levessel tele
tesszük be a fatányérunk a hűtőbe és úgy tároljuk hosszú órákon keresztül. Ez sem tesz jót a fatányér szerkezetének, ezt
se tegyük. 

Reméljük érdekesnek találtad a cikket. Ezt olvastad már? Fatányér tisztítása. Így csináld!
 

Tartalomhoz tartozó címkék: fatányér